Da, brusimo tudi ostale nože in rezila. Tudi česa bolj eksotičnega se lahko lotimo, ampak samo po dogovoru.

Kaj brusimo?

  • Vse vrste kuhinjskih nožev (ne glede na njihovo poreklo, proizvajalca ali vrsto jekla);
  • enostransko brušene nože (angl. single-bevel knives), običajno so to tradicionalni japonski noži;
  • kuhinjske sekirice;
  • nože za odstranjevanje kosti in razkoščičevanje;
  • jedilne nože za zrezke;
  • nože za pršut;
  • žepne nože;
  • lovske in ribiške nože;
  • nože na večnamenskih orodjih.

Česa ne brusimo?

  • Rezil, daljših od 30 cm;
  • brivskih britev, skalpelov;
  • keramičnih nožev;
  • nožev za kruh in nožev z žagastimi rezili oziroma dvojno nazobčanih nožev;
  • mečev, sabelj, bodal;
  • pincet;
  • vrtnega orodja, dlet, žag, sekir in podobnega orodja;
  • škarij.