Ko magnet na kuhinjski steni že krasi en od vsestranskih japonskih kuhinjskih nožev, je čas za izbiro njegovih sopotnikov. Izberemo ga glede na specifične tehnike rezanja in sekljanja, ki jih med pripravo hrane največkrat uporabljamo.

  • Za "prvi" drugi nož priporočamo manjši in ožji petty nož. Vsestranski kuhinjski nož je namreč dober za uporabo na kuhinjski deski, vendar pa je preširok za prostoročno uporabo, zato vedno potrebujemo še en manjši in bolj agilen nož, s katerim lahko pripravimo zelenjavo na sekljanje (jo olupimo, obrežemo...), obrezujemo in razkoščičujemo sadje, obrežemo kožo pri mesu itd.
  • Za precizen razrez (večjih kosov) mesa je odličen slicer nož. Za razkoščičevanje pa boning ož, oz. nož za odstranjevaje mesa od kosti.
  • Za filiranje ribe imamo dve možnosti: tradicionalni japonski deba nož ali pa skandinavski tip noža za filiranje.
  • Če veliko sekljamo zelenjavo, lahko izberemo nakiri, usubo, ali pa kar kitajsko sekirico.
  • Za pripravo perutnine bo odličen garasuki.

V kolikor želite bolj poglobljeno razlago o različnih tipih kuhinjskih nožev, vam priporočamo, da preberete članka Kako izbrati kuhinjski nož? in Oblike Japonskih kuhinjskih nožev. Seveda nas lahko vedno kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.