• Uporaba lesene, plastične ali gumijaste kuhinjske deske. Absolutno ne režite na steklu, keramiki, marmorju, jeklu.
  • Ne puščajte nožev pomivalnem koritu. Vsak nož posebej ročno umijte.
  • Ne perite nožev v pomivalnem stroju. Vročina lahko poškoduje ročaje, robovi se lahko poškodujejo, prav tako pa vlaga v stroju na rezilo deluje korozivno.
  • Nože po uporabi umijte in jih do suhega obrišite.
  • Rezilo naj bo med shranjevanjem vedno zaščiteno, da ne pride v stik z drugimi kuhinjskimi pripomočki. Priporočamo stenski magnet, klade za nože, posebej oblikovane predale ali uporabo zaščit za rezila (lesene ali usnjene saye). 
  • Nož je orodje, namenjeno za specifično uporabo. Ne uporabljajte ga za stvari, za katere ni namenjen – nikakor ni odpiralec konzerv, izvijač, kela, rezalec žice, kladivo… kuhinjski nož je namenjen pripravi hrane.
  • Uporaba pravega tipa noža - nož  za precizno sekljanje ni namenjen sekanju kosti in obratno.